Ce poate sa faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate.Incearca!
2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!
3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.
4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou. Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM. Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

7 Comments:

citydust said...

Mijto informatiile...kestii folositoare - majoritatea pt altii... am slide la tel - deci ca sa formez 112 tre sa ridik slidu, moment in care se deblokeaza...de asemenea pakat ca nam masina :(...miar fi folosit a doua....cat despre ultima - am resetat codu telefonului knd incercam sa instalez nush ce program :(...totusi nici nu stii de cate ori miam injurat telu ca mi sa descarcat bateria...asa ca ms pt info :D

LaDy Mary said...

cu placere :)) ... si nu toate telefoanele se deblocheaza asa usor:P...s in momentul in kre tb sa chemi politia salvarea...pompierii maj oamenilor se panicheaza si nu se mai gandesc wai cum se deblocheaza oare;)))

Ame Libre said...

nu sunt sigura de cea de a 2a:)
cat despre 112, sunt de parere cu citydust,deoarece sunt in aceiasi situatie;)

LaDy Mary said...

ok ok...erau doar niste informatii utile8-|

Jokker said...

in mare parte stiam, la faza cu masina chiar nu stiam :| oricum sunt tari informatiile si blogul tau, mult noroc in continuare!

Uuoana said...

nice:))

LaDy Mary said...

@ Jokker : mersi mult ! Ma simt minunat cand aflu ca nu postez numai tampenii si lumii chiar ii place ce vede !