...cu un chibrit încerc să sperii noaptea...Zilele acestea stateam si ma gandeam la tema urmatorului meu post, ceva legat de ObseSSion, ceva intradevar placut ce va trezi interesul tuturor si nu numai al meu :lol:...Si iata cum my favourite obsession,si anume Supernatural :X,m-a ajutat inca o data..Ce ar fi mai interesant decat niste mici legende urbane in care fiecare se regaseste?Si ca sa fiu sigura ca fiecare dintre voi se regaseste in postul meu am facut rost de un numar mai mare de legende hehe...

My favoruite legend is about Mos Craciun :D ( shhttt it's not a legend kids Santa really exists and it`s cominggg it`s comingg :X :))) ... acum lasand gluma la o parte ,Mos Craciun chiar exista in inimile tuturor fie ca si o amintire...Now here it is :


Mos Craciun


Omul blajin care reuseste sa aduca zambetul pe buzele tuturor copiilor, dar uneori avem nevoie de vis, de magie in viata noastra. Poate ca mercantilismul campaniilor publicitare a abuzat de imaginea lui, dar cu siguranta Craciunul nu ar fi la fel fara el. Poate ca bunatatea unui personaj imaginar ne ajuta si pe noi, simpli muritori sa traim emotia si bucuria de a darui din suflet. Ar fi mai bine, mai frumos sa nu avem nevoie de sarbatori pentru a deveni mai buni ci aceasta dorinta sa izvorasta necesar din sufletul nostru zi de zi. E drept, Craciunul trebuie asociat cu Nasterea Domnului, dar adeseori asteptam cu drag sarbatorile de iarna de dragul mosului. Si cine este si ce face acest Mos Craciun?
Mos Craciun traieste in Laponia alaturi de sotia sa, Craciunita, de spiridusi si de renii sai reni care teoretic nu pot supravietui in acea regiune, dar orice e posibil atunci cand Mos Craciun exista.
Cadourilor sunt pregatite de spiridusii mosului. In micuta fabrica de la Polul Nord, ei realizeaza jucarii in conformitate cu dorintele copiilor. Fiecare copil cuminte care i-a scris lui Mos Craciun isi primeste darul in noapte de Ajun.
Pe 24 decembrie, Mos Craciun porneste intr-o calatorie in intreaga lume pentru a oferi daruri tuturor copiilor. El calatoreste in sania sa magica trasa de reni. Cei 9 reni sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen. Conducatorul acestora este Rudolph, renul cu nas rosu. In Romania, renii iau de cele mai multe ori forma de... cerbi.

Legenda lui Mos Craciun


Legenda spune ca mosul ar fi fost o persoana rea, inumana. Sotia lui in schimb era miloasa si blajina. Ea i-a oferit adapost Fecioarei Mariei cand aceasta era pe cale sa nasca, dar temandu-se de mania lui Craciun, a ascuns-o pe aceasta in iesle. Craciun, afland de isprava sotiei, s-a infuriat si i-a taiat mainile. Fecioara Maria a facut o minune si i-a lipit bratele Craciunitei. Minunea a avut si efecte secundare, Mos Craciun transformandu-se in omul blajin, milos si jovial pe care il stim astazi.


Cum arata Mos Craciun?


Cu totii stim ca mosul este un personaj simpatic rumen in obraji, cu o burtica prietenoasa si cu barba lunga si alba. El este imbracat intr-un costum alb cu rosu si poarta o curea neagra. Cu toate acestea, portretul arhicunoscut nu a fost acelasi dintotdeauna.
Mosul a fost ilustrat prima data in 1860 de Thomas Nast in cotidianul Harper's Illustrated Weekly. In viziunea initiala, Mosul purta un costum rosu cu nasturi negri. De petele albe de culoare este vinovata compania Coca-Cola. Se pare ca versiunea Mosului care a ramas imprimata in mentalul nostru este cea propusa de compania de bauturi racoritoare.
Mos Craciun a existat, exista si va exista in sufletele noastre toata viata, pentru ca o particica din suflet apartine copilarie fiecaruia din noi.Oamenii care nu-si pastreaza copilaria sunt reci, goi....cum sa-i spun nepoatei mele care are 4 ani ca nu exista Mos Craciun cand in coltul acela tainic din sufletul meu stiu ca exista? Iar magia Craciunului este prezenta si mirifica, ne duce cu gandul la Nasterea Domnului,la Mos Craciun, la renii lui si la cadura caminului! ...Deci, Mos Craciun exista!

FEMEIA ÎN ALB


Legenda vorbeşte despre o tânără femeie frumoasă îmbrăcată în alb care aşteaptă noaptea la marginea drumului. Se spune că aceasta apare numai în prezenţa bărbaţilor infideli. Aceştia o iau în maşină, după care dispar pentru totdeauna.

Femeia în Alb este o fantomă. Se spune că aceasta a luat naştere în momentul în care a aflat că soţul o înşeală, iar într-un moment de nebunie temporară şi-a ucis copiii. Când a realizat ce a făcut, copleşită de durere, s-a sinucis. Spiritul ei a devenit astfel blestemat şi acum nu se poate odihni, bântuind pe pământ ca un spirit răzbunător pentru totdeauna.
Există mai multe legende despre Femeia în Alb în întreaga lume...BLOODY MARY


În folclorul contemporan, Bloody Mary este o fantomă sau o vrăjitoare care se spune că apare în oglindă atunci când numele ei este spus de trei ori (sau de mai multe ori, în funcţie de versiunea poveştii), de cele mai multe ori ca un joc la petrecerile în pijama. Alte poveşti similare folosesc nume ca Mary Worth, Mary Worthington, Hell Mary, Black Agnes şi multe altele.

În folclorul sau în cultura copiilor, „Bloody Mary” este un joc în care o fantomă cu acelaşi nume se spune că apare în oglindă atunci când este invocată. Cea mai des utilizată metodă prin care participanţii încearcă să o cheme este cea în care persoana trebuie să stea în faţa oglinzii pe întuneric (de cele mai multe ori în baie) şi să îi repete numele de trei ori.

Există mai multe variante ale ritualului. Unele dintre ele presupun scandarea de o sută de ori, la miezul nopţii, frecându-ţi ochii în timp ce te roteşti, cu apa curgând, sau rostindu-i numele de 13 ori cu o lumânare aprinsă. În alte variante ale legendei pesoana care o invoacă trebuie să spună „Bloody Mary, ţi-am omorât copilul!” („Bloody Mary, I killed your son!”) sau „Ţi-am omorât copilul” („I killed your baby”). În aceste variante se crede că Bloody Mary este spiritul unei mame (de multe ori văduvă) care şi-a ucis copiii, sau o tânără mamă al cărui copil i-a fost furat, ceea ce a îndurerat-o profund şi a împins-o la sinucidere. În poveştile în care se crede că Mary a fost acuzată pe nedrept că şi-a ucis copiii persoana care o cheamă trebuie să spună „Cred în Mary Worth” („I belive in Mary Worth”).

Acest joc este similar altuia care implică invocarea vrăjitoarei Bell în oglindă, la miezul nopţii. De obicei, jocul este un test de curaj, deoarece se crede că dacă Bloody Mary este invocată, ea va îl va omorî pe cel care a chemat-o într-un mod foarte violent, cum ar fi tăierea feţei, smulgerea ochilor, îl va face să-şi piardă minţile sau îl va lua cu ea în oglindă. Unele variante spun cred că dacă îi rosteşti numele de 13 ori într-o oglindă la miezul nopţii, ea va apărea şi îţi va da posibilitatea să vorbeşi cu o persoană decedată până la ora 00:01, când Bloody Mary şi persoana cu care ai cerut să vorbeşi vor dispărea. Alte versiuni spun că persoana care o invocă nu trebuie să o privească direct în ochi, ci să se uite la imaginea ei din oglindă; atunci ea îi va dezvălui viitorul în ceea ce priveşte căsătoria şi copiii.

În unele legende Bloody Mary este asociată cu Regina Maria I, cunoscută în istorie drept „Maria cea sângeroasă”, datorită uciderii a cateva sute de Protestanţi. Viaţa reginei a fost marcată de câteva avorturi spontane sau sarcini false. Dacă Maria I ar fi născut un copil, acesta ar fi fondat o succesiune Romano-Catolică şi ar fi continuat persecuţiile religioase ale mamei sale şi după moartea ei. Unele speculaţii spun că avorturile au fost provocate. Ca urmare, unele poveşti spun că regina ar fi înnebunit din cauza pierderii copiilor săi.

Ritualul cu oglinda prin care Bloody Mary este invocată poate fi relaţionat şi cu o formă de prezicere a viitorului ce implică oglinzi şi întuneric care se practica odată de Halloween. Una dintre poveşti spunea că tinerele femei trebuie să urce căteva trepte cu spatele, ţinând într-o mână o lumânare, iar în cealaltă o oglindă, într-o casă întunecată. În timp ce ele privesc în oglindă ar putea vedea chipul viitorului lor soţ sau, în cel mai rău caz, craniul Morţii. Acest lucru semnifica faptul că fata respectivă va muri înainte de a se căsători.


Coarnele de radasca

Au proprietatea magica de a induce stari de bine persoanelor de sex feminin. Din pacate n-am mai vazut goange dastea de cand eram kinder cu idei marete in cap (probabil ca s-au saturat sa le rupa toata lumea coarnele).
Sa vedem cum functioneaza. Pai se iau cateva coarne de radasca si se piseaza bine, bine, bine pana ajung o pulbere fina. Pulberea respectiva se varsa in diverse produse de ordin alimentar care i se servesc EI. Rezultatul ar trebuii sa fie aproximativ egal cu cel pe care il are cantarina pentru vaci."The Blair Witch Project" - un film de legenda

O legenda mai recenta si poate cea mai cunoscuta dintre toate este cea a studentilor plecati in cautarea vrajitorii din orasul american Blair. Trei studenti la cinematografie, Heather Donahue, Michael Williams si Joshua Leonard, pleaca in Maryland pentru a face un documentar despre o legenda locala, numita vrajitoarea Blair.

In padurile de langa Burkittsville mai multi copii au disparut fara urma in anii '40, iar lumea inca evita sa mearga prea mult spre inima acelei paduri. Cei trei vor sa gaseasca dovezi care sa arate existenta legendei si pleaca in cautari echipati doar cu doua camere de filmat si cateva lucruri extrem de necesare.

Dupa ce dau de mai multe lucruri infricosatoare si recunosc ca s-au ratacit in padure, acestia intra in panica. Niciunul dintre nu se mai intoarce acasa, singurele marturii ale prezentei lor in acele paduri apar abia peste un an cand este gasita camera lor de filmat. Imaginile de pe caseta sunt transormate intr-un film numit "The Blair Witch Project".Pentru mai multe legende va recomand serialul SUPERNATURAL :X:X:X ... nu o sa regretati ^_^2 Comments:

Anonim said...

nici nu ai vrea sa stii mitul urban ce il crede orice baiat de 12-14 ani despre coarnele de radasca ;))cat despre cel cu bloody women pardon Mary , dupa vre-o 2 sticle de sange de Bou ( ;)) ) vezi fantome si nu numai ( apropo toata lumea e mai frumoasa dupa 2 beri :X ) cat despre povestea mosului , am auzit varianta asa la ora de religie deci pare a fi fondata :D

roxalinaღ said...

*Always coca cola! :X:X.

ad..pana in ianuarie..ce ma fac eu ?:(((..sunt curioasa unde a plekt chuck :-?...